E-learning – hvor som helst og når som helst

E-læring bruger teknologi til at gøre det muligt for folk at lære når som helst og hvor som helst. Det kan omfatte uddannelse, levering af just-in-time information eller f.eks. vejledninger og kurser fra eksperter.

En af fordelene ved e-learning er at det giver dig mulighed for at lære i dit eget tempo. Er der elementer i undervisningen du har svære ved end andre, kan du nemt gense eller genlæse det uden at du kommer bag ud.

“Den eneste holdbare konkurrencefordel er evnen til at lære hurtigere end konkurrenterne.” – Arie de Geus

Nogle gange bruges e-learning også som supplement i almindelig undervisning. Det kalder man blended learning. I Danmark har vi nogle enkelte udbydere af blended learning – en af de mest succesfulde er virksomheden Probana som eksporter viden med stor succes.

 

Hvad kan jeg lære?

De første e-learning kurser var typisk inden for IT området men i dag er der stort set ingen grænser for hvad du kan lære over internettet. Det kan være alt lige fra lettere håndværksfag til fag som ledelse, management, HR og coaching. Probana som før nævnt tilbyder f.eks. en miniMBA og sammen med andre uddannelser i deres kursuskatalog.

Derudover er der også masser af forskellige fag inden for online markedsføring, samt mere kreative fag som grafik og design.

 

Bliv specialist

På det amerikanske marked er der masser af specialer at vælge i mellem. Er du på udkig efter special viden så kan vi anbefale portalen Lynda.com.

“Try to learn something about everything and everything about something.” – Thomas Huxley

Lynda har samlet rigtig mange spændende e-kurser både inden for bestemte computer programmer og applikationer, men også traditionelle fagområder.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *