Hjemmeside ordbog for begyndere

Hvis du aldrig har beskæftiget dig med hjemmesider, er der mange ting, som du skal have styr på, inden du begiver sig ud i det store marked for at oprette dit eget website.

Nogle af de begreber, du er nødt til at have styr på, er domænenavne, webhotel og webhosting. Hvis du kender til disse tre begreber, er du allerede et godt skridt på vejen. For domænenavn, webhotel og webhosting er nemlig de tre grundsten inden for oprettelsen af hjemmesider.

Heri gennemgås begrebet webhotel.

Hvad er et webhotel?

Den bedste måde at forklare, hvad et webhotel er for en størrelse, er ved at tænke på de mapper og filer, som du har i din computer. Alle dine filer er gemt på en computers harddisk, så de er klar til brug, og på samme måde er en hjemmeside også bare en fil, der skal gemmes et sted. Stedet, hvor din hjemmesides filer gemmes, kaldes et webhotel eller en webserver.

For at din hjemmeside og dens filer kan ses online, skal de være tilgængelige på nettet. Dette kan kun lade sig gøre, hvis den computer, som dine filer ligger på i dit webhotel, er tilsluttet en internetforbindelse med stabil og høj hastighed. Det er alle webhoteller, for ellers ville de ikke have noget at tilbyde dig som kunde, som du ikke selv sagtens ville kunne klare fra din egen pc.

Inden du bestemmer dig for din udbyder af webhotel, er det en god ide at surfe lidt rundt på nettet og læse nogle anmeldelser af de forskellige webhoteller samt undersøge, hvordan prisniveauet er. Der findes en del gratis webhoteller, men husk det gode gamle amerikanske ordsprog – intet er gratis. Ofte forpligter du dig til en service til overpris eller lignende, hvis du skriver kontrakt med et gratis webhotel. Desuden kan du finde mange billige webhoteller, hvor du får en god service og et godt produkt ofte fra kun 10 kroner månedligt.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *