Få flere indtægtskanaler som iværksætter

I starten af min iværksætterkarriere forstod jeg ikke vigtigheden af at have flere indtægtskanaler som iværksætter. Det forstår jeg nu!

Du får et stabilt cashflow

Det er meget vigtigt at have et stabilt cashflow som iværksætter. Et stabilt cashflow giver dig ro til at vokse din virksomhed. Som iværksætter vil det selvfølgelig altid være svært at få en 100 procent stabil indtægt, som de fleste lønmodtagere har. Ved at have flere indtægtskanaler får du mere sikkerhed.

Du får en højere timeløn

Hvis du sælger konsulenttimer vil du ofte opnå at få en højere timeløn, hvis du kombinerer det med salg af back-up løsninger eller en bog, fordi det er passivt indtægt. Det kræver selvfølgelig at du ved en masse om et specifikt emne, og at du er god til at lave markedsføring.

Eksempler på indtægtskanaler

  1. Affiliate marketing – Hvis du arbejder med online marketing til dagligt er det oplagt at lave affiliate marketing. Det koster ikke noget at starte op, og hvis man har meget tid er det en oplagt mulighed.
  2. Medlemssite – Et veldrevet medlemssite kan sikre en god passiv indtægt samt styrke dit personlige brand. Der er ikke så mange medlemssites i Danmark, men der er mange i USA.
  3. Udgiv en bog – Ved at udgive en bog får du samtidig også skabt troværdighed omkring din viden og dit personlige brand. Helle Sydendal fra PH medier skrev bogen ”Få livet tilbage – en bog om lavt stoftskifte” og blev bestseller. Før hun blev forfatter var hun selvstændig kommunikatør.
  4. Sælg back-up løsninger – Hvis du er webdesigner er det oplagt at sælge back-up løsninger til dine kunder. Dine kunder sover bedre om natten, når de ved at deres data er sikker, og du får en stabil indtægt uden at sælge timer.
  5. Bliv webmaster – Hvis du kan finde ud af WordPress, som er det system hver 5. hjemmeside benytter, kan du blive webmaster for forskellige virksomheder. De færreste virksomheder gider at sætte sig ind i hvordan man benytter systemet, og vil gerne betale dig for at spare tid på at indsætte indhold. Ulempen ved at blive webmaster er at det er svært at få en god timeløn, da det er et job, som ikke kræver særlig mange evner, og det ved de fleste virksomheder godt.
  6. Hold et kursus – Når du holder et kursus vil du ikke blot tjene penge, men også skabe synlighed omkring din person.
  7. Sælg kurset online – Lav en optagelse af kurset og sælg det med paypal.
  8. Investering – Hvis du har fri kapital, kan det være en god idé at investere i aktier. Mange virksomheder vælger at udbetale et udbytte hvert år, som almindeligvis er mellem 2-5 procent.

Jeg hedder Andreas Linde. Jeg har været selvstændig siden jeg fyldte 18 år. Først som webdesigner, senere som medejer af et kontorfællesskab og nu som medejer af vitam.dk, som er en portal, hvor forbrugere kan få tre tilbud på mad til deres fest i for eksempel aarhus.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *