3 programmer til screencasts

Lærer du også nemmere  nye ting, når du ser andre gøre det først, frem for f.eks. at læse om det i en bog eller manual? Sådan er der også mange andre der har det.

Med et screencast kan du optage det du gør på skærmen, mens du snakker. Det kan f.eks. være hvordan et bestemt program virker, en powerpoint præsentation eller noget helt tredje. For at optage disse screencasts skal du bruge et program der kan optage din skærm. Her er tre programmer til screencasts.

Camtasia er nok et af de mest udbredte screencasts programmer og findes både til PC og Mac. Det er ret simpelt at bruge, men samtidig findes der utroligt mange funktioner i systemet, det gør at du f.eks. kan splitte din optagelse op, så den både optager dig via din computers webcam samtidig med den optager hvad du gør på skærmen. Derudover har Camtasia et hav andre redigeringsindstillinger. Prisen på Camtasia er en smule peberet, men skal du optage mange screencasts på en professionel måde, så er det klart dette program du skal vælge. Camtasia udbydes af den amerikanske virksomhed TechSmith som faktisk har en del andre screencast programmer, som Snagit og Screencast.com i portofølgen.

Screencast-o-matic er et lille simpelt screencast program som fungerer både på PC og Mac (ikke enten eller). Programmet virker ved at du downloader en lille java applikation, so sørger for at optage dit screencast. Der findes en gratis version af Screencast-o-matic som er ganske udemærket. Her kan du optage op til 15 minutter afgangen, som i mange tilfælde er rigeligt. Den betalte version kan lidt mere, f.eks. redigere og klippe i videoen og lyden efter optagelsen. Proversionen er bestemt spiselig, i det den kun koster $15 om året.

Sidder du på Mac så ligger der faktisk screencast software i maskinen som standard. Med Quicktime kan du nemlig optage hvad det er der sker på skærmen og det gør det nemt at integrere med andet Apple software som iMovie hvorfra din video kan klippes og redigeres.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *