Derfor bør du vælge en a-kasse med lønsikring

Hvis du har planer om, at finde en ny a-kasse, hvad end det skal være den første eller du har planer om, at skulle skifte fra din nuværende a-kasse, så bør du have fokus på at vælge en aktør, der kan bryste sig af, at tilbyde lønsikring til deres kunder. Det er ikke alle a-kasser, der tilbyder dette, men der bør dog ikke lægges skjul på, at det er noget, der i dag tilbydes af flere og flere aktører på det danske marked, da det er en formidabel måde at hverve nye kunder på til deres forretning.

 

Det skal ikke være nogen hemmelighed, at det også er noget, der kræver, at du er villig til at betale et kontingent, der er en kende højere. Hvis du lige pludselig står uden et job og uden indkomst, så skal der dog ikke herske nogen tvivl om, at du kommer til at sætte stor pris på, at du har betalt et kontingent, der er en kende højere. Derfor skal du selvfølgelig heller ikke tøve med at vælge en a-kasse med lønsikring, så du ikke pludselig står til en stor nedgang i din månedlige indkomst.

 

Primært de større a-kasser, der tilbyder lønsikring

Som der er givet udtryk for ovenfor, så findes der flere a-kasser på det danske marked, der giver dig mulighed for at få lønsikring. Det er dog i høj grad de større udbydere, da deres base af medlemmer er en kende større, hvilket også er noget, der betyder, at de får flere penge ind i form af kontingenter, så derfor kan deres økonomi dermed også bærer, at skulle udbetale lønsikring til de medlemmer, der er endt med at stå uden job og derfor også skal have udbetalt penge i form af dagpenge og lønsikring.

 

I og med, at det primært er de større a-kasser, der tilbyder denne mulighed, så går det også pænt hånd i hånd med det tidligere postulat om, at det kræver, at du er villig til at betale et kontingent, der er en smule højere, hvis du ønsker at sikre dig en bedre lønsikring end blot udbetaling af dagpenge. Gennem årene er der dog rigtig mange danskere, der har fundet ud af, at det er penge, der er givet rigtig godt ud, hvis de pludselig står i en situation, hvor de ikke længere har et job og dermed heller ikke længere får løn.

 

Hvad betyder lønsikring helt konkret?

Lønsikring kan bedst tolkes som værende en form for ekstra forsikring, der betales til hver måned. Det giver dig mulighed for at supplere dine dagpenge med et beløb, der oftest lyder på mellem 80 og 90 procent af din nuværende løn. Hvis du f.eks. får 17.000 kr. udbetalt i dagpenge, men i øjeblikket tjener 30.000 kr., så vil din ekstra lønsikring sikre dig, at du får yderligere 7.000 kr., så du får 24.000 kr., hvilket svarer til 80 procent af din nuværende løn. Derfor kan det også være et spørgsmål om rigtig mange penge.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *